Hypotheek nieuwbouw biedt fraaie voordelen

Koopt u nieuwbouw in plaats van een bestaande woning? Dan krijgt u te maken met andere financiële zaken! Hypotheekrente Omlaag legt u graag de verschillen uit.

Nieuwbouw heeft natuurlijk prachtige voordelen. Zo heeft een nagelnieuwe woning de eerste jaren (vrijwel) geen onderhoudskosten. Tevens zijn moderne nieuwbouwhuizen beter geïsoleerd en voldoen ze aan de hedendaagse milieunormen, waardoor uw gas- en elektriciteitsrekening vaker lager zal zijn dan bij bestaande woningen.

Bouw- en depotrente

In tegenstelling tot bij een hypotheek bestaande bouw, dient u bij de aankoop van nieuwbouw rekening te houden met bouw- en depotrente. Tijdens de bouw van uw nieuwe huis, betaalt u de ontwikkelaar namelijk niet in één keer de totale koopsom. Het aankoopbedrag maakt u over in gedeeltes. Elke keer als de huizenbouwer een bouwfase heeft afgerond, betaalt u een nieuw deel. Deze ‘deelbetalingen’ haalt u uit het bouwdepot, waarin uw hypotheekverstrekker het complete aankoopbedrag van uw nieuwe woning heeft gestort. Zolang u nog geld in dit bouwdepot heeft, ontvangt u rente over het resterende bedrag. Dit noemen we de depotrente. Was de aannemer reeds begonnen met bouwen voordat u de woning heeft gekocht? Dan kan hij over deze periode bouwrente in rekening brengen. Het is mogelijk om de som van deze bouwrente in uw hypotheek mee te financieren.

Vrij op naam

Een voordeel bij de aanschaf van nieuwbouw is dat u vrij op naam koopt. Dit betekent dat u als koper bent vrijgesteld van het betalen van overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en de notariskosten die behoren bij de transportakte. Ook bespaart u bij nieuwbouw op kosten voor een makelaar.

Meerwerk

Het kan zo zijn dat de aannemer bij nieuwbouw de mogelijkheid geeft om extra zaken uit te voeren. Zo kan hij bijvoorbeeld aanbieden om voor u een luxere keuken in te bouwen of andere extra’s in het huis te verzorgen. Let er dan wel op dat aan meerwerk extra kosten verbonden zijn, zodat het totale financieringsbedrag van uw hypotheek omhoog zal gaan.

Hypotheek nieuwbouw: wij geven u vrijblijvend advies

Hypotheekrente Omlaag inventariseert graag welke (financiële) mogelijkheden u heeft om een nieuwbouwwoning aan te schaffen. Zo brengen wij uw persoonlijke situatie inzichtelijk in kaart en geven wij u geheel vrijblijvend advies. Bent u een starter op de huizenmarkt? Dan adviseren wij u of het beste een lineaire hypotheek of een annuïtaire hypotheek kunt nemen. Bent u reeds huiseigenaar en heeft u momenteel een aflossingsvrije hypotheek of één van de overige hypotheekvormen? Ook dan kunnen wij met u bespreken welke hypotheekvorm het beste bij u persoonlijke situatie past.

Contact

Wilt u een nieuwbouwwoning aanschaffen en ook profiteren van de historisch lage hypotheekrente? Neem dan contact met ons op voor een hypotheek nieuwbouw. De landelijk opererende adviseurs van Hypotheekrente Omlaag zullen u spoedig laten weten wat de mogelijkheden zijn om uw droomhuis tegen zo laag mogelijke hypotheeklasten te kunnen aanschaffen.