Uw hypotheek oversluiten kan u wellicht (tien)duizenden euro’s besparen

Is uw huidige hypotheekrente (beduidend) hoger dan de actuele rente? Dan zou het voor u bijzonder lucratief kunnen zijn om uw bestaande hypotheek over te sluiten. De adviseurs van Hypotheekrente Omlaag adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo hebben wij al vele huizenbezitters aan veel lagere hypotheeklasten kunnen helpen.

Het is nog niet zo gek lang geleden dat hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar werden afgesloten met een rentepercentage van rond de 5 procent. Vergelijk dat eens met de rentepercentages in 2016, die tot ver onder de 2 procent zijn gezakt. Zulke verschillen in hypotheekrentes, leveren gigantische verschillen in woonlasten op.

Enorme besparing op woonlasten

Voor een gemiddeld koophuis met een hypotheeksom van 250.000 euro bent u met een rentepercentage van 5 procent op jaarbasis 12.500 euro kwijt aan bruto hypotheekrentelasten. Bij een percentage van minder dan 2 procent, betaalt u voor exact hetzelfde huis jaarlijks minder dan 5.000 euro aan hypotheekrente. Dat scheelt elk jaar dus meer dan 7.500 euro. Bij een rentevaste periode van 10 jaar kunt u cumulatief dus meer dan 75.000 euro aan bruto hypotheekrentelasten besparen!

Hypotheek oversluiten echt voordelig?

Hypotheekrente Omlaag rekent graag voor u uit of het voor u daadwerkelijk voordelig is om uw bestaande hypotheek over te sluiten. Want aan het oversluiten stellen hypotheekverstrekkers uiteraard wel wat voorwaarden. Zo brengen veel verstrekkers bij het voortijdig oversluiten van een hypotheek een boeterente in rekening. De hoogte hiervan is o.a. afhankelijk van de resterende looptijd van uw rentevaste periode en ook de hoogte van uw huidige hypotheekrentepercentage en de actuele hypotheekrente. Mocht u bij het oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker overstappen, dan moet u tevens rekening houden met kosten voor een taxatierapport en de notaris die uw nieuwe hypotheek moet inschrijven. Blijft u bij oversluiting bij dezelfde hypotheekverstrekker? Dan is een taxatie en een gang naar de notaris niet nodig.

Wij geven u vrijblijvend advies

Hypotheekrente Omlaag rekent graag voor u uit of de besparingen die het oversluiten van de hypotheek oplevert, hoger zijn dan de kosten. Zo brengen wij uw persoonlijke hypotheeksituatie inzichtelijk in kaart en geven wij u geheel vrijblijvend advies over alle mogelijkheden. Zo kunt u wellicht vele (tien)duizenden euro’s aan woonlasten besparen en betaalt u zeker nooit te veel! Bovendien kunnen wij u adviseren of een lineaire hypotheek, een annuïtaire hypotheek, een aflossingsvrije hypotheek of één van de overige hypotheekvormen het beste bij uw persoonlijke situatie aansluit.

Contact

Wilt u ook profiteren van de historisch lage hypotheekrente? Neem dan contact met ons op. De landelijk opererende adviseurs van Hypotheekrente Omlaag zullen u vervolgens spoedig laten weten of ook u flink kunt besparen op uw maandelijkse woonlasten!